Stress – forebyggelse, håndtering og recovery.

Stress er blevet en ”folkesygdom”.  Beregninger fortæller, at omkring 150.000 mennesker i Danmark LIDER af stress. LIDER; dvs. rigtig mange mennesker er så belastede af stress, at det går væsentligt ud over deres livskvalitet……! Og så er der alle de mennesker, der er på vej til at blive overbelastet stressmæssigt….!

Momentalis har en del års erfaring indenfor området og kan hjælpe mennesker og organisationer med stressforebyggelse, stresshåndtering og stressrecovery.

Stress er noget vi alle oplever . I nogle perioder mere end i andre – det er næsten uundgåeligt og for mange er det også et kick, da adrenalin og de andre hormonelle stoffer kan hjælpe en til at præstere mere.

De fleste af os restituerer i løbet af dagen, måske får vi renset ud når vi kommer hjem eller det klinger ud af sig selv, når situationen ændrer sig. Man får gået en tur med hunden, støvsuget, lavet lidt i haven eller deltager i en hobby/sport eller hvordan man nu bedst slapper af og giver krop og sind den restituering der er brug for.

Mange oplever, at det ikke er nok. Man bliver mere “kronisk” belastet og får ikke restitueret. Situationer løser sig ikke og bliver ved med at “fodre” belastningen. Og på et tidspunkt, så kan man bare ikke håndtere det mere. Man oplever stressen’s grimme ansigt. Depressionen, at gå i sort, miste lyst, sove dårligt, miste energien, …..

Momentalis kan hjælpe. Både individuelt og i firmaregie.

Stressforebyggelse, håndtering og recovery på det personlige plan:

Forebyggelse; Momentalis tilbyder individuelle  forløb tilpasset dine behov, hvor vi arbejder med afdækning af dine personlige ricisi og muligheder og støtter dig gennem din udvikling.

Håndtering; vi afdækker dine behov, dine mønstre, vi tilpasser værktøjer/metoder for håndtering til dig og støtter dig igennem et tæt forløb. Du lærer meget om dig selv, om dine evner og muligheder, advarselssignaler, dine behov for handlinger,  og metoder til håndtering,  der passer til dig .

Recovery; gennem et individuelt forløb, hvor vi afdækker situationen, historien, mm. skaber vi sammen dit recoveryforløb. Du lærer meget om dig selv, alternative handlemønstre, processen frem til du er kommet på ”den anden side” af stressbelastningen, håndtering fremover og meget mere. Alt rettet mod, at du får et godt liv igen.

Stessforebyggelse, håndtering og recovery i organisationen:

Forebyggelse; oplever I behov for at identificere mulige stessrisici i organisationen, er i ved at planlægge en udviklingforløb/forandringer, eller andet, hvor der er stort potentiale for at stressbelaste medarbejdere og påvirke disse negativt? Momentalis kan i så fald være en samarbejds-/sparringspartner i processen, fra forberedelse, analyse, mm. På den måde sikrer I et psykisk bedre forløb og resultat.

Momentalis kan desuden tilbyde individuelle forløb, gruppesupervision og workshops i forebyggelse og håndtering af stress, så I og medarbejderne får indblik i symptomer, metoder. Ad den vej kan der skabes et åbent, samarbejdende og støttende arbejdsmiljø med mulighed for at forebygge sygemeldinger og overbelastninger.

Håndtering; Momentalis tilbyder workshops i håndtering af stressbelastninger, gruppesupervision og individuelle forløb. Tilpasset jeres situation og behov. Der er også mulighed for sparringsforløb i afklaring og strategi for at komme godt gennem jeres udfordringer.

Recovery; er der sket overbelastning, lider samarbejdet, eller er der andet behov for udvikling? Så kan Momentalis tilrettelægge sparring, forløb og workshops mm. tilpasset jeres behov.

SÅ….Har du/I brug for hjælp, så kontakt Momentalis/v. Morten Danielsen;  tlf.: 50997010, mail: morten@momentalis.dk